Sydney, Sydney, stad i världen

Hej hej hallå dagboken. Dags för en liten uppdatering om vad som hänt sen senast.

Vi lämnade ett regnigt Melbourne och tog lågprisflyg till Sydney. Väl framme letade vi upp vårt hostel (det var inte så svårt, man såg det från centralstationen) och installerade oss. Vi har bokat in oss i ett litet rum, fyra bäddar, men än så länge har vi inte haft några andra gäster i rummet. Skönt så länge det varar, även om det skulle vara skoj att träffa lite trevligt folk med. Sen gick vi runt och utforskade lite i närområdet, och på kvällen drack vi pitchers med öl för tio dollar på puben i bottenvåningen. Där träffade vi några trevliga killar från Västerås som vi umgicks några timmar med. Det är väl för att träffa andra svenska man reser utomlands, right?

Idag var det så dags för en av sakerna vi hade planerat redan hemma, att bestiga Harbour Bridge. Iklädda oerhört snygga overaller och efter en ganska grundlig genomgång av personalen gav vi oss ut på en två timmars lång promenad/klättring på den stora bron. Vår ledare Bernie var ganska mycket urtypen för en australiensare, väldigt rolig och trevlig, och guidade vår lilla grupp på runt 14 personer. Utsikten från toppen av bron var spektakulär (go figure) och på det hela taget var det en mycket trevlig upplevelse. Väl nere sneddade vi bort till operahuset och beundrade det lite, som man bör. En riktig turistdag, med andra ord!

Nu med bilder!

20130228-125243.jpg

20130228-125300.jpg

20130228-125328.jpg

20130228-125339.jpg

20130228-125353.jpg

20130228-125404.jpg

2 thoughts on “Sydney, Sydney, stad i världen”

  1. Tjusig dress!
    Inget regn i Sydney?
    Här smälter snön.
    Må gott

  2. Haha, tack tack. Jo, nu har regnet kommit, idag spöregnar det. Får se vad vi ska hitta på då..

Comments are closed.