Shackin’ up with Elvis

Vi rullade in i Memphis tidig eftermiddag på tisdagen och parkerade i närheten av Beale Street, en av de mest ikoniska gatorna i USA. Vi gick runt lite och kikade, men eftersom det fortfarande var tidigt var det inte så mycket drag. Däremot kändes det en smula slitet och ruffigt. Vi gick raskt vidare till Gibsonfabriken, där vi tog en guidad tur och fick se hur en gitarr byggs från grunden. Väldigt häftigt att se faktiskt, det är inte lite jobb som läggs på varje gura.

Dagen därpå var det så dags för Graceland. Tillsammans med en massa andra turister fick vi gå runt i hans gamla hem och se ägorna och alla gamla kostymer ochguldplattor. Jag är väl inget jättefin av Elvis egentligen, men det var ändå riktigt häftigt att se, det är ju ändå Kungen.

När vi var klara med turen och alla giftshops hoppade vi åter in i bilen och styrde kosan mot Mississippi, närmare bestämt Clarksdale, där vi började med att titta lite snabbt på The Devils Crossroads innan vi checkade in på Shack Up Inn, vårt hem för natten. Det var en kollega till Anki som hade rekommenderat, och det var verkligen en upplevelse. Ett gammalt bomullsplantage omgjort till B&B där vi bodde i ett så kallat shotgun shack, ett enkelt rakt litet hus/skjul av samma modell som det Elvis föddes i och med gott om verandor, gungstolen och rostiga bilar. Väldigt mysigt.

Torsdagen tillbringades till stor del i bilen, för nu var det dags att vända tillbaka österut. I Huntsville, Alabama tog vi i på ett hotell och gav oss ut för att hitta lite mat och underhållning. Huntsville visade sig också vara en oväntat trevlig stad med flera trevliga barer och restauranger. Efter lite koreanskt (vi börjar tröttna på friterad mat) hittade vi en bar med en trevlig utegård med livemusik där vi hängde några timmar.

Idag fortsatte färden, först till Lynchburg där vi tog en guidad tur, inklusive smakprovning i slutet såklart, av Jack Daniel’s distilleri och sen mot Atlanta där vi ska tillbringa de sista dagarna hos Henrik och Kate. Just nu sitter vi dock i bilköer, så vi hoppas att vi kommer fram innan midnatt.