Totally Texas!

På väg ut från New Orleans gjorde vi ett stopp på Avery Island, Louisiana. Om namnet låter bekant kan det vara för att det står på alla dessa Tabascoflaskor man sett genom åren. Avery Island är ön där Tabasco först blandades och än idag tillverkas, ca 700 000 flaskor om dagen. Även om Tabasco kanske inte är min favorit bland starka såser var det ändå lite kul att se fabriken och tillverkningen, samt köpa lite roliga produkter (Jelly Beans med Tabascosmak!). En trevlig liten avstickare, helt i andan av en road trip.

wpid-20150219_124224.jpg

wpid-wp-1424447273371.jpeg

Efter detta var det dags att lämna Louisiana och ge oss in i resans femte (och största) delstat; Texas. Första natten spenderades i en liten håla vid namn Beaumont, där folk verkade förvånade att vi överhuvudtaget var där. Inte direkt en stad dit folk åker och turistar uppenbarligen. Men hotellet var trevligt (jag lyckades till och med klämma in ett kortare träningspass i deras gym, oerhört jobbigt men skönt efter något sämre leverne i några veckor) och nu sitter vi utvilade och glada i bilen på väg mot Austin, där vi ska spendera helgen.

Jag tror vi är i Texas...
Jag tror vi är i Texas…

Austin är en stad vi hört mycket gott om, det ska tydligen finnas gott om kulturliv, trevliga barer och fantastisk barbecue. Jag hoppas på att uppdatera med mina intryck om några dagar!