Awesome Austin

Låt mig inleda med att säga detta: Austin är en fantastiskt trevlig stad. Vi var visserligen bara där i två nätter men jag gillade verkligen känslan där. Vi bodde på Hyatt precis söder om floden så Downtown-området var en kort promenad över bron. Äntligen en stad man kan gå runt i!

Austin by day
Austin by day
Austin by night!
Austin by night!

Vi kom dit ganska tidigt på fredagen och gick ut för att utforska East 6th Street som är den stora bar- och nöjesgatan. Trevlig stämning, trevliga barer och fint väder gjorde oss på utmärkt humör. Efter en liten vilopaus på hotellet tog vi oss sen till Spider House nära universitet som vi hade blivit tipsade om, ett mycket bra tips skulle det visa sig. Ett hus med tillhörande gård där bord och stolar blandades med hipsters, studenter, kulörta lyktor och en stor eldstad i mitten. Efter lite mat och öl tog vi så en Uber tillbaka till 6th Street för att se hur det var på kvällen, och nu förstod vi varför delar av den har smeknamnet “Dirty 6th”.. Det var ungefär som Mardi Gras på Bourbon Street, men utan pärlor och jobbigare människor, fullt av unga studenter som var alldeles för fulla och barer som nu mest kändes som bananbåtar. Som tur var hade vi fått några tips om lite barer som inte var fullt lika illa, så vi hade väldigt trevligt ändå, men efter ett tag kände vi att bi fått nog av kaoset och styrde kosan hem mot vårt trygga hotellrum.

Dagen därpå vaknade vi hyfsat tidigt och gick några kilometer för en av de saker jag blivit tipsad om av vänner att jag måste besöka i Austin: La Barbeque. En ganska oansenlig foodtruck med tillhörande grill som säljer bland den bästa bbq:en i Texas. När vi kom dit en kvart innan det öppnade var det redan lååång kö, men folk var glada och peppade med medhavd öl (och några proffs med campingstolar). När vi väl kom fram två(!) timmar senare kan jag gått lite överstyr med mitt inköp, men köttet jag köpte var lätt det godaste jag ätit. Brisket som smälte i munnen, pulled pork som var så mycket bättre än något vid samma namn jag ätit i Sverige och tillochmed deras kalkonbröst var mörare och smakrikare än det mesta.

Det var inte bara vi som var hungriga.
Det var inte bara vi som var hungriga.
Så. Mycket. Kött.
Så. Mycket. Kött.

Efter denna minst sagt stadiga lunch blev det inte så mycket mer gjort på några timmar förutom lite promenerande, men framåt kvällen letade vi oss ut till en indisk restaurang som låg en bit bort, där vi fick mycket bra mat. Efter maten kände vi oss ganska nöjda, men vi smet ändå in på baren som låg bredvid vid namn Dive Bar and Lounge. Stället i sig var inget speciellt, men bartendern var det som gjorde stället, ytterst proffsig, trevlig och snabb på att rekommendera saker. Hade vi varit piggare hade vi nog gärna stannat längre, men sega som vi var åkte vi hem för att komma upp tidigt på söndagen eftersom vi hade bestämt oss för att svänga norrut och besöka Oklahoma, ett beslut vi gruvligt skulle ångra..

wpid-20150221_230447.jpg