AC/DC

Nä, någon storvinst blev det inte i AC (som Atlantic City kallas där). Överlag var det ett ganska deppigt ställe, högsäsongen tar slut med sommaren och även då känns det nog som en ganska blek kopia av Vegas. Men vi hade trevligt ändå, vandrade runt på casinon, tittade på människor och spelade bort några dollar här och där. 

Tisdagen inleddes med ett besök till Lucy the Elephant, Amerikas äldsta roadside attraction (iaf enligt skylten där) innan vi styrde kosan mot DC! Eftersom vi inte ville stressa alltför mycket hade vi bokat rum på ett motell i Alexandria, Virginia, precis utanför Washington för att kunna få en tidig start på onsdag morgon och utforska staden i lugn och ro. Alexandria visade sig dock vara en väldigt mysig och pittoresk liten stad med mycket historia, så vi fick lite bonus-sightseeing när vi promenerade runt där på kvällen.

Washington DC då? Ja, nu såg vi väl inte så mycket av staden i sig utan vi tillbringade större delen av dagen runt National mall, den stora parken som innehåller alla de monument man sett i otaliga filmer och tv-serier. George Washington-monumentet, Lincoln Memorial, olika krigsmonument och den stora poolen samt två museum (National history museum och National Air and space museum) samt Capitol building klarades av innan det var dags att ta en selfie framför Vita huset. Självklart på behörigt avstånd, vilket stränga secret service-män såg till.


Efter det kände både vi och våra fötter att vi fått nog så vi hämtade bilen från parkeringsgaraget och lämnade nationens huvudstad för denna gång med riktning mot Frederick, en liten stad några mil norrut. Än en gång hade vi inte riktigt förväntat oss en så mysig stad som det var, men efter vi checkat in på hotellet tog vi en Uber in till stadskärnan där vi promenerade runt tills vi hittade en trevlig bar. Det visade sig även att bryggeriet Flying Dog låg i Frederick, vilket såklart visade sig på ölutbudet på baren. Smaskigt!

Idag har vi fortsatt vårt turistande med bravur, på förmiddagen åkte vi norrut till Gettysburg där ett av det amerikanska inbördeskrigets viktigaste slag ägde rum och tittade på statyer, slagfält, kanoner och gravar. Efter det vände vi åter söderut och åkte ner mot Harpers Ferry som vi hade hört skulle vara fint. Det visade sig vara en nationalpark med häftiga vyer, så vi vandrade runt några timmar innan vi åter hoppade in i vår Nissan Rogue.

Det har varit en ganska hektisk vecka, men nu blir det nog lite lugnare. Planen är att köra genom Appalacherna och titta på fina utsikter och jobba oss inåt landet, till Kentucky och Tennessee med olika stopp på vägen innan vi siktar på att anlända till Kate och Henrik i Atlanta, Georgia runt fredag nästa vecka.