Start spreading the news!

USA? Igen? Ja!

Än en gång bestämde jag, Martin och Anki oss för att utforska det stora landet i väster. Denna gång inledde vi med New York, som jag faktiskt aldrig varit i. Efter en anmärkningsvärt odramatisk flight anlände vi sent torsdag natt och tog en taxi till vårt hotell. Några timmars sömn senare vaknade vi, drog undan gardinerna och insåg att vi hade en ganska häftig utsikt från 34:e våningen men att vädrets makter var emot oss genom att bjuda på ett ganska lätt men ihållande regn.

Fast beslutna att inte låta detta hindra oss gav vi oss ut och letade upp en diner för att börja vår semester på rätt sätt, med flottig frukost och blaskigt kaffe. Sålunda stärkta tog vi oss ner till vattnet och hoppade på Staten Island-färjan som är gratis och inte bara tar en till Staten Island utan även erbjuder en bra utsikt över frihetsgudinnan. Check på den!

Väl tillbaka på Manhattan promenerade vi runt ett tag i finansdistriktet och såg Battery Park, tjuren vid Wall Street och NY stock exchange innan vi hoppade på tunnelbanan och åkte uptown. Där gick vi runt på Grand Central Station, kikade in på biblioteket, snurrade runt på Times square och vandrade runt lite allmänt och tittade på den stad man sett i otaliga filmer och tv-serier. Väder och jetlag gjorde sig dock påminda så vi drog tillbaka till hotellet och mellanlandade lite innan vi hoppade på tunnelbanan igen och letade oss ut till Brooklyn. Efter rekommendation hamnade vi på Barcade som hade gamla arkadspel och finöl, ett ställe helt i min smak. Efter middag på ett tacoställe var vi alla ganska slut så vi åkte åter tillbaka till hotellet och avslutade så vår fredag.

Lördagen bjöd som tur var på något bättre väder, visserligen svalt och dimmigt men ändå uppehåll. Vi fortsatte vårt turistande genom att besöka 9/11 memorial (som låg på andra sidan gatan från vårt hotell) och sen åkte vi upp och strosade lite i Central Park. Ännu en sån sak som känns lite overklig när man sett den i så många filmer. Precis bredvid parken gick vi in på Museum of National history och tittade på dinosaurier, meteoriter och andra historiska saker. När vi kände att vi lärt oss allt tog vi en burgare på Shake shack och begav oss till High Line, en park byggd på en gammal tåglinje uppe i luften. Häftig grej!

På kvällen mötte vi upp med Ankis och Martins granne David, en glad australiensare som vi sprang in i på Arlanda och som skulle till NY på ett jobb. Tillsammans lyckades vi komma in på Comedy Cellar, ett av våra mål med resan, följt av flera öl i området. En mycket trevlig kväll.

Söndagen var vi en smula sega, men lyckades ändå ge oss ut på en promenad över Brooklyn Bridge och ännu mer sightseeing innan det var dags att åka uptown igen för att gå på en tour på NBC studios i 30 Rock. Touren i sig var inte så fantastisk, men mycket kul att se studion där Saturday Night Live spelas in med mera. Comedy Cellar hade gett blodad tand för stand up, så vi drog till UCB East och såg en show där, innan vi åkte tillbaka till hotellet och somnade innan huvudet träffade kudden. 

Idag, måndag, släpade vi våra väskor på tunnelbanan upp till Penn station där vi hoppade på ett tåg till Philadelphia. När vi hämtat ut vår hyrbil promenerade vi runt lite i området kring Independence Hall, såg The Liberty Bell och platsen där Benjamin Franklins hus låg och annat sånt som amerikanarna tycker är jättegammal historia. Nu sitter vi i bilen på väg ner mot Atlantic City där vi ska pröva lyckan och förhoppningsvis finansiera hela resan på något casino. Håll tummarna!