Oh no, Oklahoma!

Okej, det är nog inte Oklahomas fel utan vårt som inte gjorde tillräckligt mycket research, men vårt besök i Oklahoma City var verkligen inget att hurra för. På vägen från Austin till Dallas började det regna och temperaturen falla, och när vi kom i Oklahoma var det minusgrader och ösregn. Väl framme i Bricktown (området vi bodde i) var det visserligen uppehåll, men blåsigt och svinkallt. Efter en snabb middag på Brickhouse Brewery köpte vi med lite snacks upp till hotellrummen och kollade på Oscarsgalan och dåliga filmer, en riktigt lugn kväll. Synd, för staden verkade väldigt trevlig om än något sporttokig (basket verkade väldigt stort) men ingen var speciellt sugen på att utforska den i kylan.

På måndag morgon när vi vaknade låg ett tunt snötäcke på marken och nyheterna var fulla med panik, stängda skolor och avrådan från att ge sig ut på vägarna. Vi var dock trötta på Oklahoma nu, så vi bestämde oss för att testa att köra söderut och se hur långt vi kom. Väl på väg insåg vi att det kan ha att göra med brist på erfarenhet, för vägförhållanden var med svenska mått mätt väldigt bra. Bristen på övrig trafik gjorde det till en av de allra enklaste dagarna, körmässigt sett, och nu är vi snart nere i Odessa där vi ska sova inatt. Imorgon siktar vi på att ta oss vidare till El Paso, precis på den mexikanska gränsen och hoppas att vädret är bättre där.

SNÖKAOSET!
SNÖKAOSET!