El Paso – Mexico!

Odessa / Midlands var ca totalt ointressant, ett industriområde som luktade illa. Vi somnade tidigt, vaknade tidigt och var på vägen innan åtta. Vi var fortfarande i utkanten av vinterstormen “Quantum”, så det var kallt som attan men annars fint. Helt plötsligt körde vi dock in i ett område där dimman låg tät som risgrynsgröt. Vi stannade till vid en rastplats för att ta lite bilder av hur ovädret påverkat Texas.

wpid-20150224_101725.jpg

wpid-20150224_101828.jpg

Bara några mil senare började graderna stiga i rask takt, och när vi rullade in i El Paso var det sol och flera plusgrader, något som vi verkligen hade saknat. Vi gav oss direkt ut för att utforska, och när vi nu var på gångavstånd bestämde vi oss omgående för att promenera över bron till Mexiko och Ciuadad Juarez. En stad som har haft ganska dåligt rykte för våld och knark, men som de senaste åren blivit mycket säkrare. Eftersom det var mitt på dagen och vi höll oss nära gränsen kändes det aldrig otryggt. Det kändes väl kanske inte heller som vi såg det “riktiga” Mexiko, men vi åt lite mexikansk mat och promenerade runt på marknaderna, så det var väldigt trevligt. En bra dagsutflykt!

wpid-20150224_135352.jpg

wpid-20150224_143517.jpg

Flera dagars körande i dåligt väder (och några veckor på resande fot) hade dock tagit ut sin rätt, så efter en trevlig middag på en tapasrestaurang vid namn Tabla och en öl på en helt tom bar åkte vi hem till hotellet igen.

Som vanligt skrivs detta inlägg på vägen, nu har vi lämnat El Paso och kör snart in i New Mexico som vi bara ska åka igenom lite snabbt på vår fortsatta färd upp till Arizona.