Aha, Arizona!

Efter att jag sovit mig igenom New Mexico var vi så i Arizona. Vi hade inte några direkta planer, men i El Paso googlade vi lite och insåg att vi kunde åka till Biosphere 2, vilket vi direkt beslöt oss för. Jag kommer ihåg hur jag läste i Kamratposten om Biosphere 2 när jag var liten, hur några forskare stängde in sig där och levde helt självförsöjande i flera år. Numera har University om Arizona tagit över verksamheten och istället forskar man på andra saker, men det är fortfarande häftigt, även om det börjar visa sin ålder här och där.

wpid-20150225_160416.jpg

Ett inomhushav.
Ett inomhushav.

Efter biosfären åkte vi till vårt hotell och sen gav vi oss ut på ett dödsföraktande uppdrag; att försöka gå ca femhundra meter till en restaurang. USA är ju inte direkt anpassat för fotgängare, men till slut kom vi fram och fick god thaimat. Så gott med något som iaf känns hyfsat nyttigt. Tidig kväll igen (veckans tema) för att vara på vägen klockan 07.30 på väg mot ännu en höjdpunkt, Grand Canyon! Att köra genom Arizona är lite som att köra genom ett vykort med platta berg, kaktusar och öken.

Svårfotat men fint.
Svårfotat men fint.
Solnedgång på vägen, någonstans i Arizona.
Solnedgång på vägen, någonstans i Arizona.

Vad ska man säga om Grand Canyon? Det är stort. Häftigt. Mäktigt.

wpid-20150226_180943_pano.jpg

Svårt att beskriva, och ännu svårare att fånga på bild (inte för att det hindrade mig från att försöka) men det är en fantastisk upplevelse och jag är väldigt glad att vi åkte dit.

wpid-20150226_163930.jpg

Imorgon far vi vidare mot Las Vegas där vi ska möta upp Hank och Kate för en helg av spel, synd och skabröst leverne. Vi får väl se om jag kan blogga därifrån eller om det är sant som de säger: what happens in Vegas stays in Vegas.

One thought on “Aha, Arizona!”

  1. Vegas! En helg låter lagom, jag ska snart dit på min tredje tvåveckors vistelse vilket är på tok för mycket. Köttrestaurangen i bottenvåningen på New York New York rekommenderas eller om man vill lyxa till det Gordon Ramseys Steak.

Comments are closed.