Ta mig till Tahoe!

Efter bröllopet hade vi egentligen inga planer, men vi hade snackat om att åka till Reno eftersom ingen av oss hade varit där förut. När vi nämnde det för folk på bröllopet var dock den spontana reaktionen från alla “åk inte dit, åk till Lake Tahoe istället” vilket gjorde oss nyfikna. Jag har hört talas om Lake Tahoe såklart, men aldrig mer än så. När vi så träffade en kille vid namn Eric som dessutom hade en stuga där som han hyrde ut och gav oss en bra deal på var det klart och bestämt; vi drar dit!

En ganska seg bilresa med rätt mycket trafik kändes direkt värt det när vi närmade oss. Vilka utsikter! Höga berg, stora träd och glittrande sjöar. Själva stugan var jättemysig och allt gick väldigt smidigt.

wpid-wp-1439923323852.jpeg

Efter en tidig kväll på söndagen för att vila upp oss vaknade vi på måndagen med nya krafter. Vi hade fått massor av rekommendationer så vi började med Zephyr Cove, en stor strand där vi solade och badade lite. Efter det gav vi oss upp till Inspiration Point där vi fick en storslagen utsikt över Emerald Bay. Peppade av vår framgång gav vi på att åka till Fallen Leaf Lake, några kilometer bort. En snirklig resa på små vägar var absolut värt det när vi kom fram till vårt mål, en fantastisk liten sjö mellan bergen. Lite mat och ett bad gav oss tillbaka alla krafter vi hade spenderat på resan hittills.

wpid-wp-1439923327648.jpeg

 

wpid-wp-1439923317365.jpeg

På kvällen lät vi bilen stå och promenerade ca trettio minuter till delstatsgränsen och var så över i Nevada. Ca tio meter efter gränsen låg det första casinot, så vi tillbringade några timmar med att pröva lyckan innan vi promenerade hem. Sammanlagt förlorade jag fyra dollar, vilket väl får ses som ett lyckat resultat med tanke på att jag fick några timmars underhållning och ett antal gratisdrinkar.

På väg gehm
På väg hem

Idag är sista hela dagen, och vi siktar nog på en liten tur på sjön och lite mer sightseeing innan det är dags att börja packa för att så påbörja hemresan imorgon. Snart ses vi Sverige!