Välkommen till Isis Oasis

Så var det då dags för resans stora begivenhet, bröllopet! Cloverdale ligger bara en kvart från Geyserville så vi kom fram till själva området vi skulle vara på, Isis Oasis, tidigt på förmiddagen. Namnet på stället är väl kanske inte helt lyckat längre, men det visade sig vara en jättehäftig, jätteflummig och väldigt trevlig plats där kvinnor (och några få män) lever och tar hand om djur, skapar konst och allmänt har det rätt så bra. Namnet kommer från den egyptiska gudinnan Isis, och hela området består av ett antal olika hus, massor av djurinhängnader med allt från papegojor och emuer till ormar och oceloter och massor av konst.

wpid-wp-1439923312211.jpeg

wpid-wp-1439923314670.jpeg

 

Efter att vi träffat Kate och Hank med familjer kände vi att vi mest var i vägen än så länge, så vi hoppade in i bilen och körde iväg till närliggande Francis Ford Coppola Winery. Hela området vi befann oss i var fullt av vingårdar och även om just denna kändes lite mer som ett jippo (The Disneyland of winerys som någon beskrev det) var det ändå väldigt fint. Medan Anki och Martin smuttade på vin gick jag runt och kollade på rekvisita och små filmklipp från Coppolas långa karriär.

Skrivbordet från Gudfadern!
Skrivbordet från Gudfadern!

Väl tillbaka på Isis Oasis fick vi ett rum tillägnat gudinnan Nuit, och efter att ha hjälpt till med lite saker (hämta öltunnor och så) passade vi på att inspektera poolen inför kvällens poolparty. I takt med att fler och fler människor dök upp blev stämningen högre och högre och framåt sjutiden var festen i full gång med öl, bad och nybakad pizza från stenugnen precis intill poolen.

wpid-wp-1439923312204.jpeg

Dagen därpå, den stora dagen, började med en klassisk frukost från Amerikanska södern. Grits, biscuits och korv med äggröra intogs i vad som redan började bli en obekväm värme. Fredagen var också varm, men inget mot vad lördagen skulle bli. Jag vet inte vad toppnoteringen blev, men prognosen visade på upp mot 40 grader. Trots slöheten som följer med sådan värme hann vi med en guidad tur bland djuren, lite bad och en öl på en lokal bar innan det var dags att dra på sig kostymen. Hade jag tagit med den hela vägen från Sverige skulle den användas.

wpid-wp-1439923319519.jpeg

 

wpid-wp-1439923314897.jpeg

 

Själva ceremonin var kort och väldigt fin, i skuggan av ett enormt träd som fanns på gården. Utan större missöden sa de båda “I do”, och sen var de alltså gifta. Så häftigt att få vara med om, och jag är jätteglad att vi åkte.

Lite nervös?
Lite nervös?
I do!
I do!

Efter ceremonin var det middag och dans, sådär som det brukar vara på bröllop. Hela kvällen var väldigt lyckad och gick över på vad som kändes som ett ögonblick men som kommer leva kvar i våra minnen länge.

Öl ur keg i röd plastmugg, precis som det ska vara!
Öl ur keg i röd plastmugg, precis som det ska vara!